S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
Jednodruhové korenie Aníz v BIO kvalite od českej značky Sanus Via. Zaručená kvalita a chuť, ktorá nás sprevádza už od detských čias. Patrí medzi jedno z najstarších korenín sveta. Využijete v
Jednodruhové korenie Aníz v BIO kvalite od českej značky Sanus Via. Zaručená kvalita a chuť, ktorá nás sprevádza už od detských čias. Patrí medzi jedno z najstarších korenín sveta. Využijete v
Vyznačuje sa sladkastou vôňou, je ostrejší ako aníz. Vhodný k slaným i k sladkým pokrmom. Hmotnosť: 14g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie: Badián celý bio
Badián sa využíva na prípravu tradičnej vietnamskej polievky Pho, vďaka čomu sa pýši prezývkou 'hviezda vietnamskej kuchyne'. V Česku sa pridáva najmä do perníka, lekváru alebo kompótu. Použiť sa dá
Bazalka pochádza z Indie, odkiaš sa rozšírila najmä do teplých oblastí po celom svete. Tvorí významnú časť talianskej kuchyne, má aromatickú vôňu a silnú korenistú chuť. Jej listy majú využitie ako v
Listami vavrínu vznešeného boli odmeňovaní víťazi olympijských hier, grécki básnici a rímski cisári. Oplývajú korenenou chuťou s nádychom citrusov, pričom na výraznú chuť postačuje jeden lístok.
Listami vavrínu vznešeného boli odmeňovaní víťazi olympijských hier, grécki básnici a rímski cisári. Oplývajú korenenou chuťou s nádychom citrusov, pričom na výraznú chuť postačuje jeden lístok.
Modrohnedé plody borievky sa vyznačujú pikantnou horkosladkou chuťou a príjemnou živicovou vôňou. Je súčasťou divokého korenia, používa sa v kombinácii s cesnakom, bobkovým listom, majoránkou či
Modrohnedé plody borievky sa vyznačujú pikantnou horkosladkou chuťou a príjemnou živicovou vôňou. Je súčasťou divokého korenia, používa sa v kombinácii s cesnakom, bobkovým listom, majoránkou či
Černucha celá sa používa k okoreneniu chleba, jogurtov, pečiva, syrov alebo strukovín. Hmotnosť: 35g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie: Černucha celá bio
Černucha celá sa používa k okoreneniu chleba, jogurtov, pečiva, syrov alebo strukovín. Hmotnosť: 35g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie: Černucha celá bio
Ostrá chuť cesnaku sa tepelnou úpravou zjemní a dodá pokrmu špecifickú neodolateľnú chuť a vôňu. Hmotnosť: 52g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie: Cesnak mletý bio
Históriou siaha až do Ameriky, z ktorej sa prostredníctvom Krištofa Kolumbusa dostalo do Španielska a ďalších kútov sveta. Využitie našlo predovšetkým v španielskej, mexickej a indickej kuchyni.
Históriou siaha až do Ameriky, z ktorej sa prostredníctvom Krištofa Kolumbusa dostalo do Španielska a ďalších kútov sveta. Využitie našlo predovšetkým v španielskej, mexickej a indickej kuchyni.
Históriou siaha až do Ameriky, z ktorej sa prostredníctvom Krištofa Kolumbusa dostalo do Španielska a ďalších kútov sveta. Využitie našlo predovšetkým v španielskej, mexickej a indickej kuchyni. Mletá
Cibuľa využijeme ako základnú surovinu v nespočetne mnoho receptoch. Usušená a granulovaná zaručuje menej intenzívnu chuť ako čerstvá. Hmotnosť: 36g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie: Cibuľa bio
Osviežujúca chuť a vôňa citrónovej kôry je vhodná takmer do každého pokrmu, ku príkladu do pečiva, šalátov, nátierok alebo ako príloha. Hmotnosť: 38g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie: Citrónová kôra
Estragón je neodmysliteľnou súčasťou francúzskej a orientálnej kuchyne. Pre jemnú horkosladkú chuť jeho listov a výraznú a korenistú vôňu ho pridávajú na aromatizovanie octov, bylinkových masiel, do
Pre jeho ľahko štipľavú vôňu a sladkastú chuť sa pridáva do mäsových pokrmov, na nakladanie uhoriek, do jablčných koláčov a k dokoreneniu chleba. Výborný je taktiež fenikelový čaj s citrónom, ktorého
Pre jeho ľahko štipľavú vôňu a sladkastú chuť sa pridáva do mäsových pokrmov, na nakladanie uhoriek, do jablčných koláčov a k dokoreneniu chleba. Výborný je taktiež fenikelový čaj s citrónom, ktorého
Využitie našli pri výrobe horčice, do marinád. Opražené vynikajúco chutia na rybe či zelenine. Hmotnosť: 55g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie: Horčica žlté semienka bio
Vyznačuje sa ostrou a ľahko kyslou chuťou. Jeho názov vznikol mylným prekladom slova pepper, ktoré znamená 'paprika' a zároveň 'korenie'. Hmotnosť: 35g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie: kajenské
Vyznačuje sa dymovo sladkou arómou, využitie našlo najmä v indickej a arabskej kuchyni. Zaujímavosťou je, že kardamón je tretím najdrahším korením na svete. Hmotnosť: 22g Výrobca: Sanus Via, ČR
Vyznačuje sa dymovo sladkou arómou, využitie našlo najmä v indickej a arabskej kuchyni. Zaujímavosťou je, že kardamón je tretím najdrahším korením na svete. Hmotnosť: 30g Výrobca: Sanus Via, ČR
Sladkou vôňou a sladkastou až horkou chuťou je klinček blízky slovenskej kuchyni pri príprave slaných i sladkých pokrmov. Históriou siaha až do Indonézie, odkiaľ sa rozšíril do ostatných kútov sveta.
Je špecifické výraznou, pikantne ostrou chuťou a štipľavou arómou. S obľubou sa pridáva do väčšiny polievok, omáčok, nátierok, dipov a zeleniny. Hmotnosť: 40g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie: korenie
Jeho korene siahajú do stredomoria a Blízkeho Východu, kde sa s obľubou používa na korenenie más vrátane rybieho, polievok, omáčok a pokrmov z húb. Zvykne sa pridávať do pečiva alebo do vianočného
Koriander má jemnú, sladko-pikantnú chuť s jedinečnou, intenzívnou a korenistou vôňou. Vzdialene pripomína vôňu anízu. Je nenahraditeľnou súčasťou kari korenia a množstva orientálnych a indických
Obľubovaná pre jej zemitú, ľahko ostrú chuť a sýtu farbu, ktorá prepožičiava potravinám zlatú farbu. Zvyšuje trvanlivosť potravín a prehrieva teplo. Hmotnosť: 44g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie:
Do pokrmov jepre jeho výraznú arómu a korenistú chuť preferované pridávať ho opatrne a striedmo. Patrí do mäsových aj zeleninových vývarov, omáčok, strukovín, mletého mäsa a podáva sa v kombinácii so
Prislúcha jej titul 'kráľovná českej kuchyne'. Sušená obsahuje omnoho viac éterických silíc ako čerstvá. Hmotnosť: 8g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie: majoránka bio
Jedna z výhod je, že vydrží po celý rok a sušením nestráca na svojej hodnote. Na jar je preferovaný v čerstvej forme. Hmotnosť: 7g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie: medvedí cesnak bio
Je špecifický sladkastou, ľahko pálčivou chuťou a osviežujúcou, jemnou vôňou, je svetlejší ako muškátový orech. Jeho využitie je v pridaní do svetlých smotanových omáčok. Pre docielenie požadovaného
Vyznačuje sa osviežujúcou, veľmi výraznou vôňou a ľahko pálčivou chuťou, ktorou podčiarkne výnimočnosť krémových polievok, mletých mias či zeleninových pokrmov, no odporúča sa ho do pokrmov pridávať
Vyznačuje sa osviežujúcou, veľmi výraznou vôňou a ľahko pálčivou chuťou, ktorou podčiarkne výnimočnosť krémových polievok, mletých mias či zeleninových pokrmov, no odporúča sa ho do pokrmov pridávať
Inak známe ako 'klinčekové korenie' (pre jeho korenistú sladkastú chuť pripomínajúcu klinček) alebo 'jamajské korenie' (pre jeho pôvod). Využijete ho k príprave zveriny, omáčok, vývarov. Hmotnosť: 31g
Inak známe ako 'klinčekové korenie' (pre jeho korenistú sladkastú chuť pripomínajúcu klinček) alebo 'jamajské korenie' (pre jeho pôvod). Využijete ho k príprave zveriny, omáčok, vývarov. Mletá
Oregano bezpochyby charakterizuje taliansku kuchyňu. So svojou mierne horkastou chuťou neodmysliteľne patrí na pizzu, do cestovín a je súčasťou provensálskeho korenia. Vynikne v kombinácii s cesnakom,
Pálivá paprika je ideálna svojou ostrou chuťou, intenzivnou vôňou a špecifikuje ju jej výrazná čevená farba. Jej krajinou pôvodu je Španielsko, no dnes sa využíva v kuchyni po celom svete, vo veľkom v
Pálivá paprika je ideálna svojou jemne ovocnou vôňou a špecifikuje ju jej výrazná sýtočevená farba. Jej krajinou pôvodu je Španielsko, no dnes sa využíva v kuchyni po celom svete, vo veľkom v
Paradajky sa svojou krásnou arómou hodia do zeleninových šalátov, smotanových nátierok, na pizzu alebo do domáceho chleba. Patria k stredomorskej kuchyni. Hmotnosť: 32g Výrobca: Sanus Via, ČR
Bez pažítky sa neobídu najmä slovenskí, českí, ázijskí, francúzski alebo talianski kuchári. Hoci má jemne pikantnú cibuľovú cuť, oproti cibuli je jemnejšia, preto sa netreba báť pridať ju do zemiakov,
Od polievok cez omáčky, dusené mäso, plnky alebo rôzne prílohy až k šalátom, petržlen skvelo dochutí takmer každé slané jedlo a rozžiari ho svojou sýtozelenou farbou. Využitie našiel hlavne v
Ostrú, horko sladkú chuť rasce vyžívajú k príprave slovenských klasík už odpradávna, preto málokedy chýba v slovenskej kuchyni. Už vtedy sa používala pri varení zemiakov, pečenie chleba, do šalátov,
Ostrú, horko sladkú chuť rasce vyžívajú k príprave slovenských klasík už odpradávna, preto málokedy chýba v slovenskej kuchyni. Už vtedy sa používala pri varení zemiakov, pečenie chleba, do šalátov,
Rozmarín je obľúbený pre jeho jemne živicovú vôňu a horkastú, silne korenistú chuť. Podčiarkne chuť hydiny, zeleniny, zemiakov, rýb či polievky, dochucuje ocot a olej. Využívajú ho kuchári z celého
Výrazná chuť a korenistá vôňa saturejky tvoria základ koreniace zmesi čubrica a provensálskeho korenia. S obľubou ju pridávajú hlavne kuchári stredomorskej a balkánskej kuchyne pri pokrmoch z mletého
Škorica je vysušená kôra škoricovníka a tvorí podklad pre škoricový čaj. Má korenisto sladkastú až ostrú chuť a príjemnú vôňu. Hmotnosť: 20g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie: škorica celá bio
Škorica je vysušená kôra škoricovníka. Má korenisto sladkastú až ostrú chuť a príjemnú vôňu. Hmotnosť: 34g Výrobca: Sanus Via, ČR Zloženie: škorica mletá bio
Tymián so svojou ostrejšou sladkastou chuťou vynikne predovšetkým pri príprave más, omáčok, plniek, syrov, šalátov, bylinkových masiel, dresingov a zveriny a na dochutenie talianskych špecialít -
V ázijskej kuchyni si ho obľúbili pre jeho živicovú vôňu a štipľavú chuť, s ktorou zvykne podčiarknúť dokonalosť mäsitých pokrmov, ryže a morských plodov. Hmotnosť: 34g Výrobca: Sanus Via, ČR