Reishi tinktúra
Tinktúra REISHI vychádza z receptu tradičnej čínskej medicíny.
| Kategória: | Medicinálne huby | 
|---|---|
| Záruka: | uvedená na obale | 
Účinky podľa tradičnej čínskej medicíny
- dopĺňa Qi a vyživuje Xue (krv)
 - upokojuje ducha Shen
 - transformuje Tan (hlien)
 - posilňuje esenciu obličiek
 
Ideálne zloženie, maximálna sila a účinnosť
Základom alkoholových tinktúr YaoMedica sú čínske bylinky a huby. Na dosiahnutie maximálnej účinnosti naši dodávatelia používajú len tú najkvalitnejšiu surovinu. Bylinky či huby najprv na špeciálnom stroji podrvia na veľmi jemný prášok, ďalej ich macerujú v 50% liehu až jeden mesiac. Macerát každý deň dynamizujú a hotové tinktúry už nijako nie sú riedené. Mechanizmus uvoľňovania účinných látok pri macerácii v 50% alkohole je oveľa intenzívnejší v porovnaní s bylinnými odvarmi či horúcovodnými extraktmi. Pri užívaní tinktúr dochádza k uvoľňovaniu účinných látok už v ústnej dutine, čo prispieva k vyššej účinnosti.
Jednotlivé receptúry YaoMedica tinktúr vychádzajú zo skúseností a overených postupov tradičnej čínskej medicíny, ktorá tu existuje už viac ako 4 000 rokov. Jej pohľad na človeka je celostný. Na telo sa pozerá ako na celok a zároveň ho chápe ako súčasť okolitého prostredia.
- voda, alkohol
 - Reishi - lesklokôrka lesklá, plodnica - Ganoderma lucidum - 38,3g
 
Dávkovanie
- pred použitím je dobré tinktúru pretrepať, mierne zakalenie je normálne
 - denná dávka je 1 kvapka na 1 kg telesnej hmotnosti
 - dennú dávku rozdeliť na dve časti - ráno a večer, tzn. ak vážite napríklad 70 kg, tak si dáte 35 kvapiek ráno a 35 kvapiek večer - potom Vám tinktúra vydrží asi na 15 dní
 - po konzultácii s odborníkom je možné dať až trojnásobnú dávku
 - tinktúry užívajte na lačno, minimálny odstup je 30 minút pred jedlom alebo jedna hodina po ňom
 - tinktúru je možné zaliať trochou horúcej vody a tým dôjde k odpareniu alkoholu - tento postup je vhodný pre deti alebo šoférov
 - na jeden mesiac potrebujete zvyčajne 2-3 balenia (podľa dennej dávky - viď vyššie)
 
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
